اجرای استخر فضای باز
مرحله اول: کنده کاری و بلوک چینی
ابتدا ابعاد مورد نظر را با توجه به نقشه طراحی شده روی زمین خط کشی کرده و حدوداً 70 سانتیمتر دور محیط خط کشی را نیز در نظر می گیریم و سپس خاکبرداری و کنده کاری را شروع می نماییم. این کنده کاری تا عمق مورد نظر در قسمتهای مختلف کنده میشود. باید مدنظر داشت کف تمام شده بعد از اجرای بتن کف و نیز کاشی کاری آن تا سطح زمین، عمق مورد نظر را ایجاد نماید. بعد از کنده کاری آرماتوربندی کف را با میلگرد نمره 14 انجام داده و سپس بتن ریزی با عیار 350 را اجراء می کنیم. ضخامن بتن 20 الی 25 سانتیمتر است.
در این روش پس از زیرسازی و بتن ریزی کف، دیواره های بلوکی روی کف ساخته می شود. بدین صورت که پس از تراز نمودن سطح کف استخر و شیب بندی آن می توان نسبت به چیدن بلوک ها اقدام نمود. توجه نمایید که برای پرکردن بلوک ها از ملات روان تری استفاده نمایید تا کلیه حفره های بلوک گرفته شود. استفاده از سنگ بدون جذب رطوبت نیز برای پرکردن بلوک پیشنهاد می گردد. با توجه به عدم استفاده از آرماتور در دیواره های استخر باید توجه نمود که کلیه درزهای بلوک با دقت چیده شوند. پس از مرحله بلوک چینی می توان با استفاده از رزین عایق بندی استخر که با ملات سیمانی مخلوط می شود عملیات سیمان کاری را انجام داد. استفاده از رزین آب بندی استخر علاوه بر استحکام فوق العاده سیمان و چسبندگی بهتر با بلوک میتواند در یک مرحله عملیات آب بندی استخر را نیز انجام دهد. روش آببندی استخر توسط مواد عایق بندی در تمامی مراحل پس از بلوک چینی توصیه میگردد.
در روش دیگر آب بندی استخر، می توان بعد از اجرای بلوکها، سیمانی با ضخامت 5 سانتیمتر بر روی بلوکها اجرا نمود و سپس از مواد آب بندی ترکیبی جدید که استفاده از رزین و الیاف توسط قلمو به ضخامت 5 میلیمتر است تمام حفره های سیمان را صاف نمود و سطح استخر را صیقل داد که این کار علاوه بر آب بندی استخر باعث صاف شدن سطح استخر میگردد.
استفاده از آرماتوربندی دیواره به جای بلوک چینی
برای ساخت دیواره استخر بعد از خشک شدن بتن کف، قالب بندی را برای دور تا دور استخر اجرا نموده به صورتی که آرماتور هایی که در کف اجرا شده و خم خوردهاند در وسط قالب قرار گیرد. سپس بتن ریزی را اجرا کرده و ویبره را هم در داخل قالب ها اجرا میکنیم که سطحی صاف را داشته باشیم. زمان اجرای آب بندی و کاشی کاری بعد از خشک شدن و باز کردن قالبها میباشد. توجه داشته باشید هنگام قالببندی و بتن ریزی حتما لولههای تاسیساتی جهت تصفیه آب، پمپها و نیز کابلهای برق جهت نورپردازی داخل استخر را باید عبور دهید که بعد از بتن ریزی، مجدد دیوار را سوراخ نکنید.
مرحله دوم: آب بندی و اجرای کاشی کاری
آب بندی هم میتواند توسط مواد آب بند بتن و چسب بتن باشد و هم میتواند ورق های عایق مثل ژئوکامپوزیت، ژئوتکستایل و ... باشد.اهمیت آب بندی بدان جهت است که اگر قسمتی از استخر آب دهد باید آن قسمت را مجدد آب بندی نمود و این موضوع هزینه بالاتری را در بر خواهد داشت. برای جلوگیری از این مشکل، بعد از آب بندی تست آب باید گرفته شود، بدین صورت که استخر را یکبار کامل آب می کنیم و بعد از 5 روز سطح آب را اندازه گیری مینماییم. چنانچه سطح آب پایین نرفته باشد و دیواره های استخر از بیرون مرطوب نشده باشند مشخص می شود که آب بندی موفقیت آمیز بوده است.
بعد از اجرای آب بندی نوبت به کاشی کاری می رسد. کاشی کاری بر اساس طراحی و رنگ بندی مورد نظر انجام می گیرد. قبل از کاشی کاری مدنظر خواهیم داشت اگر برای سر ریز آب از اسکیمر استفاده میکنیم کاشی کاری را تا لبه استخر انجام میدهیم اما اگر طرح سر ریز بصورت گریل باشد لبه های استخر گریل کار میشود و نمیتوان آن را کاشی کاری نمود.
مرحله سوم: آب کردن استخر و روشن کردن تاسیسات
در کنار استخر، موتورخانهای کوچک باید ساخته شود تا تاسیسات مربوط به تصفیه آب، دمای مورد نظر آب، تزریق کلر، نورپردازی و ... در آن تعبیه و اجرا شود. معمولا سطح کف موتورخانه 70 سانتیمتر الی 1 متر پایین تر از سطح کف استخر اجرا میشود. بعد از کاشی کاری و شستشوی کامل استخر، استخر را آب کرده و پمپهای آب و سیستم تصفیه را روشن میکنیم. استخر برای استفاده آماده است..